Naar hoofdinhoud

TC Sanitaire en industriële loodgieterij & gasinstallaties

Opgericht in 1960

Het Technisch Comité ' Sanitaire en industriële loodgieterij, Gasinstallaties' verenigt de belangrijkste spelers op het vlak van sanitaire installaties: de sanitaire installateurs (voornamelijk via Techlink en Bouwunie), controlebureaus, certificatie-instellingen en andere experts in de sector. Voor specifieke discussies of werkgroepen wordt ook regelmatig beroep gedaan op diverse fabrikanten.

Werkplan

In het werkplan worden de activiteiten van het TC vastgelegd.

Download het werkplan

Leden

Voorzitter: P. Deweer

Leden:  W. Beeck, K. Beenaerts, J. Caerels, V. Cazier, B. Claessens, S. Creffier, M. Decat, L. Dedeyne, J.-P. Geerts, G. Gronsfeld, E. Maertens,   J.-F. Minne, C. Nonneman, D. Peytier, F. Santucci, Y. Simar, K. Van Campenhout, C. Van Dinter, P. Van Rompaey, K. Wuyts

Ingenieurs-animatoren: B. Bleys, V. Jadinon

Ingenieur TAC: I. De Pot

Contact

Over het Comité

De werkzaamheden van dit TC zijn toegespitst op de aanvoer en afvoer van water (afvalwater en hemelwater) in gebouwen, de productie van sanitair warm water, het voorkomen van Legionella-ontwikkeling in sanitaire installaties en koeltorens, de behandeling van water (waterverzachters, ...), het gebruik van hemelwater en grijs water, en de verdeling van gas, perslucht, medische gassen en industriële vloeistoffen. Andere thema's vormen het onderwerp van bijzondere interesse en samenwerkingen met andere Technische Comités: groene daken en wanden, infiltratie, zwembaden, circulaire installaties, smart toepassingen, BIM, … .