Naar hoofdinhoud
Virtual en Augmented reality in de voorbereidingsfase en uitvoeringsfase van gebouwen - ConstructionSiteVision

In deze proeftuin wordt het potentieel van virtual en Augmented reality aangetoond tijdens de voorbereidingsfase en uitvoeringsfase van gebouwen

Heb je vragen over dit onderzoeksproject?

Surf naar de projectwebsite

Contacteer ons

Stuur ons een e-mail

De digitale transformatie van de bouwsector is in volle gang.  De manier waarop gebouwen ontworpen en gerealiseerd worden is onderhevig aan een fundamentele verandering. 

Met de toepassing van BIM is er voor elk bouwproject een (3D) gebouwmodel beschikbaar. Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) bieden tal van opportuniteiten om door de visualisatie van het gebouwmodel productiever te werken tijdens de verschillende fazen van het bouwproces – ontwerp, voorbereiding, uitvoering en gebruik.

Er wordt gewerkt rond 3 technologieën: VR, AR & MR (Mixed Reality).  

De proeftuin realiseert  XR demonstratoren om het potentieel van deze technologieën aan te tonen.  

Thematische informatieve workshops (fysiek en online) tonen aan wat het potentieel van de deze technologieën is. Verschillende bouwberoepen kunnen hierbij zelf aan de slag. 

Info en “publiek” use cases worden verspreid via webinars en de website  www.digitalconstruction.be.  

Bedrijven kunnen ook terecht met specifieke vragen. Samenwerking kan leiden tot individueel advies en begeleiding, zelfs tot testen of de ontwikkeling van kleine "proof of concepts".  

Het WTCB, Howest en Sirris brengen met de proeftuin “ConstructionSiteVision” technologieleveranciers, bouwbedrijven en andere bouwpartners met elkaar in contact opdat ze elkaar versterken en zo de ontwikkelingen op het gebied van XR technologie voor de bouwsector versnellen. 

 

Met de steun van

VLAIO

In samenwerking met

Sirris