Naar hoofdinhoud
Geautomatiseerde inspectie van infrastructuur aan de hand van drones - Autodrone

Hoe kan de inspectie van infrastructuur aan de hand van drones verder worden geautomatiseerd door bestaande technologieën te verbeteren.

Heb je vragen over dit onderzoeksproject?

Bezoek de projectwebsite

Contacteer ons

Stuur ons een e-mail

EAlhoewel er een groeiende vraag is naar een efficiënte inspectie van infrastructuur en deze kan ingevuld worden door middel van drones voorzien van camera’s, blijft het aantal uitgevoerde volledig geautomatiseerde drone inspecties tot op heden zeer beperkt. Het huidig potentieel van gecertificeerde drone piloten blijft onderbenut door het gebrek aan kennis over beeldcaptatie en beeldverwerking en het potentieel dat geautomatiseerde drone-inspecties beiden.

Aan de hand van een vijftal type drone inspecties worden de noden onderzocht om efficiënter inspecties en detecties te kunnen uitvoeren. 
Op basis hiervan worden tools ontwikkeld die uitvoerig worden getest aan de hand van deze cases. 
Van elk van deze drone–inspectie case studies wordt waar mogelijk een demonstratievideo en een rapport opgemaakt. Deze worden beschikbaar gesteld op een projectwebsite, verspreid via sociale media en aan de gebruikersgroep in detail toegelicht. 

Een open source software toolchain voor geautomatiseerde schadedetectie en -opvolging van complexe 3D structuren wordt gerealiseerd ten dienste van drone servicebedrijven met een beperkte programmeerervaring. 

Door het aanwenden van de projectresultaten kunnen dronepiloten meer kwaliteitsvolle, betrouwbare, herhaalbare en tijds- en kostenefficiënte manier aanbieden. 

Met de steun van

VLAIO

In samenwerking met

Universiteit Antwerpen