Naar hoofdinhoud
CSiteVision Virtual en Augmented reality in de voorbereidingsfase en uitvoeringsfase van gebouwen

De digitale transformatie van de bouwsector is in volle gang waardoor de manier waarop we gebouwen bedenken en realiseren onderhevig aan is een fundamentele verandering.

Heb je vragen over dit onderzoeksproject?

Surf naar de projectwebsite

Contacteer ons

Niki Cauberg, +32 (0)2 716 42 11

Stuur ons een e-mail
CSiteVision.

Met de toepassing van BIM is er voor elk bouwproject een (3D) gebouwmodel beschikbaar. Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) bieden tal van opportuniteiten om door de visualisatie van het gebouwmodel productiever te werken tijdens de verschillende fazen van het bouwproces – ontwerp, voorbereiding, uitvoering en gebruik.

Doelstellingen

Het WTCB, Howest en Sirris brengen met de proeftuin “ConstructionSiteVision” technologieleveranciers, bouwbedrijven en andere bouwpartners met elkaar in contact opdat ze elkaar versterken en zo de ontwikkelingen op het gebied van XR technologie voor de bouwsector versnellen. Deze proeftuin is van start gegaan op 1 mei 2019 en duurt 3 jaar. Er zal worden gewerkt rond 3 technologieën: VR, AR & MR (Mixed Reality). De proeftuin heeft als doelstelling concrete XR demonstratoren te realiseren voor verschillende bouwberoepen.

Met de steun van

VLAIO

In samenwerking met

Sirris