Naar hoofdinhoud
C-Watch: Inspiring construction technology

Drones, 3D-scanning, smart buildings, energieneutrale of -positieve gebouwen … de bouwsector is in volle transitie. Om competitief te blijven, moeten ondernemingen dan ook continu innoveren. C-Watch wil daarbij een inspiratiebron zijn, door op zoek te gaan naar de laatste trends en ontwikkelingen.

Innovatieve ideeën

C-Watch informeert u over de nieuwste innovatieve ideeën en producten uit de bouwsector.

Alle artikels

C-Watch is een technology watch die opgestart werd op initiatief van de Technologische dienstverlening Duurzaam bouwen en duurzame ontwikkeling met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en InnovIRIS, het Brussels Instituut voor onderzoek en innovatie.

Doel van C-Watch

C-Watch wil de eerste stap vormen in het innovatieproces van bouwondernemingen. We kijken voortdurend uit naar nieuwe technologieën, toekomstige behoeften en trends en bespreken deze op een kritische manier. Zo bieden we de Belgische bouwondernemingen houvast in een snel veranderende technologische omgeving. Verder reiken we ideeën aan om nieuwe activiteiten te ontplooien en de interne werking te verbeteren.

Het continu opsporen van de laatste innovatieve technologieën, bouwprocessen, materialen en trends vereist een doorgedreven organisatie, kennis en vooral tijdsinvestering. Daarom biedt het WTCB dit als dienst aan zijn leden aan.