Naar hoofdinhoud

WTCB biedt gratis onlineopleiding ‘Vocht in gebouwen en de impact op renovatie’

Vocht in gebouwen is vaak een hardnekkig probleem dat een correcte diagnose vereist – zeker bij renovatie. Als renovatieprofessional kom je dan wel eens voor technische uitdagingen te staan waarin we bij het WTCB al heel wat expertise hebben opgebouwd. En deze kennis delen we graag met jou tijdens een online opleiding. 

Vocht is een van de belangrijkste oorzaken van de aantasting van gebouwen en kan een negatieve invloed hebben op het energieverbruik, maar ook op het comfort en de gezondheid van de bewoners. Vochtproblemen staan dan ook nog steeds met stip bij de vragen die bij de dienst Technisch Advies (ATA) van het WTCB binnenkomen.

De dienst Technisch Advies van het WTCB maakt regelmatig een rangschikking op van meest voorkomende bouwproblemen waarvoor advies wordt gevraagd. Echte vochtproblemen (infiltratie, opstijgende vocht, condensatie, …) staan met 12% op de tweede plaats, na problemen door fouten bij details of uitvoeringsprincipes (19%). Daarbij moet gezegd worden dat dit tweede type heel vaak leidt tot vochtproblemen! Vocht is ook vaak te linken met ‘beweging/vervorming’ (9%), ‘scheurvorming’ (6%), ‘chemische/biologische degradatie’ (6%), of ‘corrosie’ (1%). In al deze categorieën is vocht vaak een of hét onderliggend probleem. Een goed inzicht in vocht in gebouwen is dus noodzakelijk!

 

 

Bij een renovatieproject is het essentieel om eerst een diagnose van eventuele vochtproblemen vast te stellen en om het vochtprobleem vervolgens doeltreffend te behandelen.  Om een beter zicht te krijgen op de problematiek van vocht in gebouwen, biedt het WTCB bouwprofessionals een gratis onlineopleiding in het kader van het project BE REEL!  Deze bestaat uit 2 delen die elk een uur duren.

 

Wat komt er aan bod? 

  • Grondslagen, vochtoorzaken en diagnose (deel 1) 
  • Bestrijding van vocht en praktijkgevallen (deel 2) 

Hoe start je de opleiding? 

Je maakt in één stap jouw account aan en je kunt zo aan de slag!  

Start met leren