Naar hoofdinhoud

Innovaders: innovatie toegankelijk maken voor kmo’s

Innovaders: innovatie toegankelijk maken voor kmo’s - Innovaders : Rendre l’innovation accessible aux PME

Het jaar 2020 begon met een ongeziene crisis… De COVID-19-pandemie veranderde de wereld compleet. Veel bedrijven wisten even niet meer van welk hout pijlen maken. Maar de crisis biedt ook unieke kansen. Innovatie is belangrijker dan ooit, hetzij technisch, organisatorisch of op het vlak van dienstverlening.

Daarom is het WTCB in Innovaders gestapt, een platform dat de verschillende collectieve onderzoekscentra van ons land verenigt. Het doel hiervan? De cruciale rol van de collectieve onderzoekscentra op het vlak van innovatie in de kijker zetten, maar ook innovatie stimuleren nu de bouwsector dit het hardst nodig heeft. Hiertoe stellen we onze kennis en infrastructuur ter beschikking via een laagdrempelige samenwerkingsformule op maat van elk bedrijf.

  • Een duwtje in de rug met het oog op de herlancering van de bouwsector
  • Samenwerking als motor van innovatie
  • Advies op maat van elk bedrijf
  • Een lage instapdrempel

Wij bieden drie verschillende opties aan: innovatietrajecten, collectieve onderzoeksprojecten en discovery dates.

Innovatie

Innovatie is één van de basisactiviteiten van het WTCB. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de sector, waardoor onze 270 uiterst bekwame en gepassioneerde collega’s goed gepositioneerd zijn om jouw bouwbedrijf – klein of groot – met raad en daad bij te staan. Wij bieden innovatietrajecten aan op maat van elk bedrijf.

Doe een beroep op onze innovatieondersteuningsdiensten

Collectief onderzoek

Naast innovatietrajecten op maat biedt het WTCB ook collectieve onderzoeksprojecten aan. Daar waar eerstgenoemde trajecten gericht zijn op individuele bedrijven, berust het collectieve onderzoek op het gemeenschappelijke belang. Het doel is om alle bedrijven uit een bepaalde sector vooruit te helpen. De resultaten van dit onderzoek worden gepubliceerd in artikelen, maar worden ook meegenomen in de inhoud van de Technische Voorlichtingen. Het gaat hier om ware leidraden voor de goede uitvoering die goed bekend zijn bij de bouwprofessioneel. ‘Alleen gaan we sneller, maar samen gaan we verder’, is een spreuk die perfect past bij het collectieve onderzoek.
Interesse? Hier vind je een lijst van de lopende collectieve onderzoeken en de daarbij horende publicaties.

Consulteer onze publicaties

Op date met het WTCB

Heb je zin gekregen om nog meer over onze diensten te weten te komen en wil je het WTCB beter leren kennen? Kom dan eens bij ons langs voor een Discovery Date! Maak kennis met ons volledige dienstenaanbod en ontdek op welke manieren wij je verder kunnen helpen. Een product laten certificeren? Of gewoon technologisch of ander advies krijgen? Ons team van experten kijkt er naar uit om je beter te leren kennen!

Meer informatie vind je op www.innovaders.be.

 

Boek nu een "Discovery Date" met het WTCB