Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de onderkant van de pagina
WTCB Home

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

21/07/2018

WTCB Home

Bouwdetail binnenmuur-doorvoering

Plaatsing van schakelaars en stopcontacten in brandwerende massieve muren door middel van brandwerende kappen

Referentie: 3063

Publicatiedatum:

3063_DET1_1.svg
Afb. 94 Plaatsing van de brandwerende kappen.
1. Massieve muur
Het gaat hier om een massieve muur die ofwel in overeenstemming is met de gestandaardiseerde massieve muur, ofwel met een gelijkaardige massieve muur. Andere massieve muren zijn toegelaten, op voorwaarde dat het gebruik ervan toegestaan is door het proefverslag van de brandwerende voorziening die in de muur aangebracht wordt of door een gelijkaardig attest.
 
2. Uitsparing en brandwerende kap
Het verschil tussen de diameter van de uitsparing en de diameter van de brandwerende kap mag niet groter zijn dan de waarde die vermeld staat in het proefverslag (in principe is de diameter van de uitsparing 1 of 2 mm groter dan de diameter van de kap). Ze kunnen voor alle soorten kunststof of metalen inbouwdozen gebruikt worden (zie de voorschriften van de fabrikant).
 
3. Plaatsing van de kap en de inbouwdoos
Alvorens de contactdozen te plaatsen, moeten de brandwerende kappen aangebracht worden. De inbouwdozen kunnen op een traditionele manier met schroeven bevestigd worden, terwijl de brandwerende kappen ofwel met ingewerkte metalen draden ofwel met nieten bevestigd worden. De bevestiging van de brandwerende kap gebeurt volgens de voorschriften van de fabrikant.

Gerelateerde publicaties

  1. Diensten
  2. Normalisatie
  3. NA Bouwdetails
  4. Databank bouwdetails