Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de onderkant van de pagina
WTCB Home

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

23/07/2018

WTCB Home

Bouwdetail binnenmuur-doorvoering

Plaatsing van schakelaars en stopcontacten in brandwerende lichte scheidingswanden door middel van brandwerende kappen

Referentie: 3033

Publicatiedatum:

3033_DET1_1.svg
Afb.55 Plaatsing van schakelaars en stopcontacten in brandwerende lichte scheidingswanden door middel van brandwerende kappen
 
1. Lichte scheidingswand
2. Uitsparing en speling
3. Bevestiging van de kap en de inbouwdoos
1. Lichte scheidingswand
Het gaat hier om een lichte scheidingswand die ofwel in overeenstemming is met de gestandaardiseerde lichte scheidingswand, ofwel met een gelijkaardige lichte scheidingswand. Ook andere lichte scheidingswanden zijn toegelaten, voor zover dit bevestigd werd door een brandproefverslag of een gelijkwaardige beoordeling.
 
2. Uitsparing en speling
Het verschil tussen de diameter van de uitsparing en de diameter van de brandwerende inbouwdoos mag niet groter zijn dan de waarde die vermeld staat in het proefverslag (in principe is de diameter van de uitsparing 1 of 2 mm groter dan de diameter van de kap). De brandwerende kappen worden geplaatst vooraleer de contactdozen te plaatsen. Ze kunnen voor alle types kunststof of metalen inbouwdozen gebruikt worden (zie voorschriften van de fabrikant).
 
3. Bevestiging van de kap en de inbouwdoos
De kappen worden aangebracht voordat de schakelaars of stopcontacten geplaatst worden.
De inbouwdozen kunnen op een traditionele manier met schroeven bevestigd worden, terwijl de brandwerende kappen met de ingewerkte metalen draden bevestigd worden of met nieten. De bevestiging van de brandwerende kap gebeurt volgens de voorschriften van de fabrikant.

Gerelateerde publicaties

  1. Diensten
  2. Normalisatie
  3. NA Bouwdetails
  4. Databank bouwdetails