Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de onderkant van de pagina
WTCB Home

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

20/08/2018

WTCB Home

Innovatieondersteuning

Continu inzetten op en investeren in innovatie is cruciaal om de toekomst en het concurrentievermogen van onze Belgische bouwbedrijven op lange termijn te verzekeren. De term innovatie mag hierbij breed geïnterpreteerd worden: niet alleen nieuwe of vernieuwde producten, maar ook innovatieve materialen, technieken, processen en diensten komen in aanmerking. Binnen het WTCB zijn er in deze context verschillende experten actief die je bouwbedrijf – klein of groot – met raad en daad kunnen bijstaan.

Heb je nood aan eerstelijnsadvies, een begeleide of gerichte doorverwijzing, een oriënterend onderzoek, een beknopte literatuurstudie of een meer diepgaande studie? Wens je informatie over het lanceren en beschermen van uitvindingen?

In al deze gevallen kan je – als kleine, middelgrote of grote bouwonderneming – bij ons terecht!

Dankzij de subsidiërende instanties van de Gewesten kan het WTCB je bedrijf – veelal volledig kosteloos – op de juiste weg helpen. Indien er toch kosten gemaakt moeten worden, bijvoorbeeld omwille van de omvang van het onderzoek, dan maken we je wegwijs in het kluwen van mogelijke subsidies en financiële steunmaatregelen. Het belang van je bedrijf wordt immers centraal geplaatst!

Met het WTCB als innovatiepartner, krijg je meteen ook toegang tot een heel netwerk van relevante en gerenommeerde innovatieadviseurs, kennisinstellingen, onderzoekscentra, subsidiërende overheden … en dit, zowel op Brussels, Vlaams, Waals, Belgisch als internationaal (bv. ENBRI, ECCREDI, EEN) niveau.

  1. Diensten
  2. Innovatieondersteuning