Skip to main content
WTCB Home

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

24/02/2018

WTCB Home
  1. Publicaties
  2. WTCB-Contact
  3. WTCB-Contact nr. 56 (4-2017)
  4. Digital Construction Brussels: een geslaagde eerste editie!

Digital Construction Brussels: een geslaagde eerste editie!

Op 11 en 12 oktober jongstleden vond in de Wild Gallery te Vorst het allereerste sectorale salon plaats dat volledig in het teken stond van de digitalisering in de breedste zin van het woord. Het WTCB en de Confederatie Bouw hebben voor deze eerste editie, die voorbehouden was voor de bouwprofessionelen, alles uit de kast gehaald om een brede waaier aan digitale oplossingen voor te stellen die de dagelijkse opdrachten van de bouwbedrijven kunnen vergemakkelijken.

En dat dit evenement een daverend succes was, mag blijken uit de volgende cijfers: meer dan 1.500 bezoekers en 60 presentaties over de meest uiteenlopende onderwerpen, zoals BIM, drones, 3D-printing, 3D-scanning, planning- en kostprijsberekeningstools en e-facturatie.

De talrijke exposanten (een zestigtal) waren opgetogen over de gezellige sfeer, het kader en de kwaliteit van de contacten die ze tijdens deze beurs hebben kunnen leggen.

Digital Construction Brussels.
Digital Construction Brussels.

In zijn persconferentie heeft R. De Mûelenaere, gedelegeerd bestuurder van de Confederatie Bouw, aangetoond dat het zeer conservatieve beeld van de bouwsector voortaan tot het verleden behoort. O. Vandooren, adjunct-directeur-generaal van het WTCB, deed hier nog een schepje bovenop: “De technologieën die aan de grondslag liggen van de 4e industriële revolutie bieden de bouwsector tal van gloednieuwe perspectieven voor de industrialisatie en de optimalisatie van het bouwproces.” De digitale tools die ons vandaag de dag ter beschikking staan, maken het immers mogelijk om beter te communiceren en efficiënter samen te werken, wat de bouwbedrijven dan weer in staat stelt om zich volledig op hun basisactiviteiten te concentreren en zo veel mogelijk aan de behoeften van hun klanten te beantwoorden. Hoewel er uiteraard nog een lange weg afgelegd moet worden, zijn we er zeker van dat het enthousiasme van de deelnemers geleidelijk aan ook de overige bouwactoren zal aansteken. We rekenen er dus op dat de volgende editie meer dan dubbel zoveel bezoekers zal lokken!

 
bedrijfsbeheer, beheer, bim, bouw 4.0, digitalisering, industrie 4.0, kostprijs, kostprijsberekening, planning