Skip to main content
WTCB Home

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

24/02/2018

WTCB Home
  1. Publicaties
  2. WTCB-Contact
  3. WTCB-Contact nr. 53 (1-2017)
  4. Track-and-trace en tijdregistratie

Track-and-trace en tijdregistratie

Gelet op het feit dat werknemers in de bouwsector vaak op verschillende locaties actief zijn, kunnen track-and-trace- en tijdregistratiesystemen een belangrijk hulpmiddel zijn om:

Hoeveel investeren?

De prijs van een track-and-trace-systeem is grotendeels afhankelijk van de gewenste functionaliteiten en bestaat uit een vaste aankoopprijs en een maandabonnement per ‘apparaat’ dat uitgerust is met een zender (auto’s, bouwplaatsvoertuigen en -materialen …). Gespreid over vijf gebruiks-jaren, bedraagt de jaarlijkse kost ongeveer € 350 per apparaat. Op de site www.triple-T.be vindt u een rekenmodule om de voordelen van een track-and-trace-systeem te kwantificeren en de terugverdientijd te simuleren. Vaak zien we dat kmo’s de investering in twee à drie jaar kunnen terugverdienen.

Met ons track-and-trace-systeem volgen we het aantal gewerkte uren sneller en correcter op. Hierdoor kunnen we de lonen tijdig en correct uitbetalen. Hetzelfde geldt voor de registratie van de gereden kilometers en de bijhorende mobiliteits-premies. Via een koppeling met ons ERP-pakket detecteren we afwijkingen ten opzichte van het aantal voorziene werkuren. Af en toe gebruiken we het systeem om te kijken wie zich op welke locatie bevindt. Zo bepalen we bij dringende interventies wie we naar een andere locatie kunnen sturen.Nic Hauchecorne, Borcalor
Een kmo met 14 personeelsleden, uit Bornem gespecialiseerd in HVAC-projecten.
 
beheer, bouwplaatsorganisatie, localisatie, opvolging uitvoering, werkelijke tijd