Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de onderkant van de pagina
WTCB Home

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

23/05/2018

WTCB Home

Een offerte opmaken met behulp van een webshop

Een offerte opstellen met de meest actuele prijzen is niet altijd even eenvoudig. Er zijn verschillende manieren om deze prijzen te achterhalen, afhankelijk van de middelen en de tijd die er voorhanden zijn. In eerste instantie kan men ze opzoeken in lijsten, catalogi of facturen. Indien dat niet de gewenste informatie oplevert, kan men informatie inwinnen bij de leveranciers zelf. Als deze niet tijdig reageren, kan men ook een inschatting maken op basis van eerdere prijzen of vergelijkbare producten. Dit is echter arbeidsintensief, tijdrovend en biedt geen garantie op succes. Gelukkig bestaan er ook nog andere performantere technieken.

De actuele situatie nagaan

Niet alleen particulieren, maar ook de meeste bouwprofessionelen maken inmiddels gretig gebruik van de webshops van de verschillende leveranciers. Deze geven immers een duidelijk beeld van de meest actuele verkoopprijs, de technische details, de voorraad, de leveringstermijnen ...

De offerte vlot opstellen

In bepaalde sectoren gaat men echter nog een stapje verder en maakt men gebruik van software om artikelen vanuit de webshop van de leverancier met één klik toe te voegen aan een offerte. Hierdoor kan men veel tijd besparen.

Bovendien houdt deze software rekening met de geldende afspraken (bv. kortingen), waardoor ook de berekening van de kostprijs en de verkoopprijs in een oogwenk kan gebeuren.

Deze modulair opgebouwde standaardsoftware is een voorbeeld van een geïntegreerde bedrijfstoepassing (ERP of Enterprise Resource Planning). Hij kan onder meer ingezet worden bij de verkoop, de aankoop, de uitvoering van projecten en de facturatie. Het voordeel hiervan is dat veel gegevens, bijvoorbeeld klantgegevens, hergebruikt kunnen worden.

Met bepaalde software kan men artikelen vanuit de webshop van de leverancier toevoegen aan een offerte.
Met bepaalde software kan men artikelen vanuit de webshop van de leverancier toevoegen aan een offerte.


Hoeveel investeren?

Basispakketten van deze software zijn reeds beschikbaar vanaf € 800 per jaar per gebruiker.Wij maken gebruik van software die speciaal ontwikkeld is voor installatiebedrijven en die verbonden is aan de webshop van verschillende fabrikanten. Hiermee kunnen we de artikelen die we courant gebruiken, groeperen en in één geheel opnemen in een offerte. Vervolgens verwijderen we de overbodige artikelen. Zo stellen we steeds complete offertes op en vergeten we zelden iets.

Rudi Evens, Evens nv
Een kmo met 9 personeelsleden te Hechtel-Eksel, actief op het gebied van sanitair en verwarming.
 
  1. Publicaties
  2. WTCB-Contact
  3. WTCB-Contact nr. 53 (1-2017)
  4. Een offerte opmaken met behulp van een webshop