Skip to main content
WTCB Home

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

20/03/2018

WTCB Home
  1. Publicaties
  2. WTCB-Contact
  3. WTCB-Contact nr. 50 (2-2016)
  4. De Google van het duurzaam bouwen staat online!

De Google van het duurzaam bouwen staat online!

Deze nieuwe portaalsite heeft tot doel om alle beschikbare informatie over duurzaam bouwen te verzamelen en ter beschikking te stellen van alle professionals uit de bouwsector, of het nu gaat om aannemers, ontwerpers, ingenieurs van studiebureaus, materiaalhandelaars … Dit portaal heeft dus niet als voornaamste oogmerk om informatie te genereren, maar wel om de toegang ertoe te vergemakkelijken dankzij een zoekmachine die rekening houdt met de specificiteiten van het doelpubliek. Deze portaalsite biedt dus veel meer dan enkel een lijst van links: hij verwijst immers verder door naar de inhoud van de bronsites.

Deze eenvoudige, snelle en intuïtieve tool is het resultaat van een samenwerking tussen het WTCB, Leefmilieu Brussel, de Confederatie Bouw en de Service public de Wallonie. De zoekmachine verenigt verschillende informatietypes met betrekking tot duurzame renovatie en het optrekken van duurzame gebouwen, zoals technische informatie, technologische follow-up, bedrijfsondersteuning, regelgeving en tot slot ook een opleidingen- en evenementenagenda.

De tool werd ontworpen om de informatie te centraliseren en gemakkelijker toegankelijk te maken. De opzoekingsmethode kan bijvoorbeeld aangepast worden aan de noden van de gebruiker: De inhoud wordt geselecteerd door een panel van vertegenwoordigers uit de sector, waardoor de beschikbare informatie gegarandeerd doelgericht en relevant is.

Deze tool is bovendien ook evolutief en participerend. Aarzel dus niet om u in te schrijven en ook zelf inhoudelijke voorstellen te doen.

Het Portaal Duurzaam Bouwen, voor het ontwerp en de uitvoering van de gebouwen van morgen!