Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de onderkant van de pagina
WTCB Home

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

22/05/2018

WTCB Home

Johan Willemen, nieuwe voorzitter van het WTCB

Na drie jaar voorzitterschap van de Confederatie Bouw, werd Johan Willemen op 28 april jongstleden verkozen tot de nieuwe voorzitter van het WTCB. Hij volgt Jacques Gheysens op die zes jaar lang het Centrum in goede banen heeft geleid. Hij treedt ook in de voetsporen van zijn vader, Paul Willemen, die van 1981 tot 1992 voorzitter was van het WTCB.

Johan Willemen is burgerlijk ingenieur bouwkunde en CEO van Willemen Groep. In 1972 treedt hij toe tot het familiebedrijf dat reeds geleid werd door zijn vader. In juni 1999 ontstaat Willemen General Contractor die zich in eerste instantie toespitst op utiliteitsgebouwen en appartementsgebouwen. De Groep werd in 2013 onderscheiden met de titel 'Onderneming van het Jaar'. Een zeer mooie erkenning, des te meer omdat tot op heden geen enkele andere bouwonderneming deze onderscheiding in ontvangst mocht nemen.

Johan Willemen verdedigt niet alleen de belangen van de Belgische ondernemingen, hij is eveneens voorzitter van de FIEC (European Construction Industry Federation), een federatie die talrijke bedrijven, zowel kmo's als grote mondiale spelers, binnen de Europese bouwsector vertegenwoordigt.

Het is duidelijk: Johan Willemen heeft zich niet alleen onafgebroken ingezet voor de ontwikkeling van zijn onderneming, maar ook voor de verdediging van de belangen van de volledige bouwsector. Een missie die het WTCB met hem deelt. Het hoofddoel van het Centrum is immers om de competitiviteit van de Belgische bedrijven te verbeteren door middel van onderzoek en innovatie, industriële ontwikkeling en verspreiding van kennis. Johan Willemen kan dus rekenen op de steun van alle WTCB-medewerkers om deze gedeelde missie vol enthousiasme verder te zetten.

 
  1. Publicaties
  2. WTCB-Contact
  3. WTCB-Contact nr. 47 (3-2015)
  4. Johan Willemen, nieuwe voorzitter van het WTCB