Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de onderkant van de pagina
WTCB Home

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

15/07/2018

WTCB Home

C-DOC© maakt documentbeheer een stuk eenvoudiger 2012/04.19

Het WTCB is ervan overtuigd dat documentbeheer essentieel is voor de goede organisatie van elke bouwplaats. Om kleine en middelgrote bedrijven hierbij te helpen, ontwikkelde de afdeling Beheer, kwaliteit en informatietechnieken een aantal typedocumenten.

De typedocumenten werden opgesteld door de ingenieurs van de afdeling. Deze kunnen terugvallen op een jarenlange ervaring in het opstellen van prijsaanvragen, projectfiches, lijsten van plannen, technische fiches, aanvragen voor voorlopige oplevering, bevestigingen van bestellingen, vergelijkingen van offertes, ...

De C-DOC©-tool werd speciaal ontwikkeld om deze typedocumenten beter te kunnen gebruiken en te ordenen. Deze tool laat niet alleen toe om de bedrijfsgegevens en de bouwplaatsgegevens automatisch in te voeren, maar ook om een vooraf opgesteld klassement te systematiseren.

De typedocumenten en de verschillende bouwplaatsdocumenten kunnen tevens geraadpleegd worden via de cloud. Dankzij cloud computing kan men gegevens en/of software die zich standaard op een computer, tablet of smartphone bevinden, op één plaats stockeren. Op die manier heeft elke aannemer via het internet toegang tot zijn gegevens via toepassingen zoals Dropbox©, Skydrive© of Google Drive©, hubiC©.
Om de toepassing te downloaden, volstaat het om op onderstaand logo te klikken.Om u te helpen bij de installatie, werd er een stapsgewijze 'Setup'-module voorzien.

1. Kies de gewenste taal (Nederlands of Frans).

2. In het welkomstbericht dient u te klikken op 'Volgende' om verder te gaan of op 'Cancel' om de installatie te beëindigen.

3. Duid de component(en) aan die u wenst te installeren (C PRO© of C DATA©) of klik op 'Volledige installatie'.
Klik vervolgens op 'Volgende' om verder te gaan of 'Cancel' om de installatie te beëindigen.

4. Kies de plaats waar u het dossier op uw computer (lokale schijf) wenst te plaatsen of druk op 'Cancel' om de installatie te beëindigen.

5. Bevestigingsvenster van de gekozen componenten en de locatie ervan.
Klik op 'Installeren' om de installatie te starten.

6. Bevestigingsvenster van de installatie.
Klik op 'Voltooien' om de installatiemodule af te sluiten.
De snelkoppelingen werden op uw bureaublad geïnstalleerd.

Afdeling Beheer, kwaliteit en informatietechnieken, WTCB
 
  1. Publicaties
  2. WTCB-Contact
  3. WTCB-Contact nr. 36 (4-2012)
  4. C-DOC© maakt documentbeheer een stuk eenvoudiger