Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de onderkant van de pagina
WTCB Home

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

16/07/2018

WTCB Home

Onderzoeks-
projecten

BIM Building Information Model

Van
tot

Dit VIS-project, met projectpartners ORI, NAV, VCB en WTCB, wil bedrijven meer vertrouwd krijgen met BIM. Het project is gericht op zowel architecten, als advies- en ingenieursbureaus, als aannemers.

Het doel van het project is om bedrijven de stap te laten zetten naar BIM. Om dit te bereiken worden er workshops georgansieerd. Deze workshops vormen een trajectbegeleiding met praktische bouwstenen om effectief aan de slag te gaan met BIM.

Doelstellingen

Er wordt op drie verschillende plaatsen doorheen Vlaanderen, een driedelige workshop, ‘Aan de slag met BIM’ georganiseerd. Aan de hand van een interactieve benadering onder begeleiding van een ervaringsdeskundige wordt nagegaan hoe je start met BIM binnen uw bedrijf, hoe je BIM organiseert naar aanloop van een project en hoe je BIM toepast na aanvang van het project. Als resultaat wordt na elke sessie een checklist met aandachtspunten opgemaakt over: het BIM stappenplan, het BIM Protocol en het BIM implementatieplan.

Resultaten en publicaties

Na de verschillende 3-delige workshops, zal er een slotevent plaatsvinden. Op dit slotevent zullen de resulaten van de workshops en de resultaten van een kosten-batenanalyse worden toegelicht. Eveneens zullen er allerlei activiteiten rond BIM software plaatsvinden

Contacteer ons

WTCB Onderzoeksproject: - BIM
Met de steun van
A_VLAIO

A_VLAIO

In samenwerking met
NAV ORI VCB

NAV, ORI, VCB

  1. Onderzoeksprojecten
  2. BIM