Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de onderkant van de pagina
WTCB Home

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

14/08/2018

WTCB Home

Een correct geplaatste en duurzame textiele vloerbekleding

Thuis, op het werk of in een hotel, textiele vloerbekledingen komt men overal tegen. In alle soorten en maten, want er bestaan nu eenmaal veel verschillende types. Een overzicht van deze types en de noodzakelijke voorbereidings- en uitvoeringswerken zijn terug te vinden in de nieuwe Technische Voorlichting ‘Leidraad voor de correcte uitvoering van textiele vloerbekledingen’.
In dit nieuwe document is een volledig hoofdstuk gewijd aan de eisen die gesteld zijn aan textiele vloerbekledingen. Enerzijds zijn er de fundamentele voorschriften waaraan dit soort vloerbekleding moet voldoen (brandveiligheid, gebruiksvriendelijkheid, geluidsisolatie …). Anderzijds zijn er ook nog de specifieke eisen zoals de kleurechtheid, de weerstand tegen ontvezeling, comfort …Voor men kan starten met de uitvoering moet er uiteraard voldoende aandacht besteed worden aan de ondergronden. Deze komen aan bod in hoofdstuk 5 waar er een overzicht gegeven wordt van de bestaande ondergronden en de geldende eisen. De uitvoering zelf wordt uitgelegd in hoofdstuk 7. Aan de hand van veel foto’s en tekeningen krijgt de bouwprofessioneel een goed beeld van de verschillende plaatsingstechnieken. 

Tot slot wordt ook nog de schoonmaak en het onderhoud behandeld (hoofdstuk 8) en beschrijft de bijlage de meting van het vochtgehalte in de ondergrond. De TV 262 ‘Leidraad voor de goede uitvoering’ kan gedownload worden met een geldige account of aangekocht worden in papieren vorm door te mailen naar publ@bbri.be.

 
Download TV 262
in PDF-formaat.
  1. WTCB-Actu