Ga naar de hoofdinhoud Ga naar de onderkant van de pagina
WTCB Home

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

22/05/2018

WTCB Home

Workshop: Innoverende plaatsingstechniek voor dunne XXL-tegels

Het WTCB zal samen met Fecamo, de beroepsfederatie voor de tegelzetter en mozaïekwerken, een IWT-project ondersteunen ter stimulering van innovatie in het domein van de vloerbetegelingen. Twee jaar lang zullen er activiteiten georganiseerd worden voor aannemers van tegelwerken en andere bouwprofessionelen uit de sector.

Als startevenement wordt er een workshop georganiseerd in Gent op donderdag 5 juni. Tijdens deze workshop willen het WTCB en Fecamo de bouwprofessionelen uit de tegelwerksector kennis laten maken met innoverende plaatsingstechnieken voor dunne XXL-tegels.

Het werk van de tegelzetters is er de laatste jaren immers niet makkelijker op geworden met een snel evoluerende markt van materialen, plaatsingsproducten en ondergronden, de regelgeving op het vlak van thermische en akoestische prestaties, de aandacht voor gezondheid en toegankelijkheid en de korter gewenste constructietijden.

Op het programma van dit startevenement staat een uiteenzetting van Fecamo over Futur 2014 en de voorstelling van het project Tegelwerk IV door Tinne Vangheel, projectleider in het laboratorium Ruwbouw- en afwerkingsmaterialen van het WTCB. Na deze uiteenzettingen ligt de nadruk op praktijkervaring met interessante demonstraties.

Inschrijving voor deze workshop is gratis! Voor meer informatie en het inschrijvingsformulier kan u terecht in de WTCB-agenda.

Artikel gepubliceerd op 27/05/2014.
  1. WTCB-Actu