Skip to main content
WTCB Home

Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf

22/03/2018

WTCB Home
  1. WTCB-Actu

Het portaal Duurzaam Bouwen, voor het nadenken over en het bouwen van de gebouwen van morgen…

"Het WTCB heeft samen met Leefmilieu Brussel, de Waalse Overheidsdienst en de Confederatie Bouw een project opgestart in het kader van de Alliantie Werkgelegenheid-Leefmilieu... De lancering van een portaalsite: de Google van het duurzaam bouwen.


Deze site werd ontworpen om de toegang tot de beschikbare informatie omtrent duurzaam bouwen te vergemakkelijken voor alle professionelen binnen dit vakgebied (ontwerpers, aannemers, studiebureaus, materiaalhandelaars …).

Deze eenvoudige, snelle en intuïtieve tool verenigt verschillende informatietypes met betrekking tot de renovatie en het optrekken van duurzame gebouwen: technische informatie, technology watch, hulp aan bedrijven, regelgeving, een opleidingen- en evenementenagenda …

De tool werd ontworpen om de toegang tot informatie te centraliseren en te vergemakkelijken. De opzoekingsmethode kan aangepast worden aan uw noden: per activiteitensector (architecten en studiebureaus, bouwbedrijven, bouwpromotoren …), per thema (water, mobiliteit, energie, materialen …) of per informatietype.

De inhoud wordt geselecteerd door een panel van vertegenwoordigers uit de sector, waardoor de beschikbare informatie gegarandeerd doelgericht en relevant is. U leest het deze tool evolueert continu en u kan er bovendien zelf aan meewerken. Aarzel dus niet om u in te schrijven en zelf inhoudelijke voorstellen te doen.

Met één muisklik krijgt u toegang tot de nodige informatie: www.portaalduurzaambouwen.be