Naar hoofdinhoud
Homepage Hero

Het WTCB is er voor u!

Ons doel is om aannemers en andere bouwprofessionals zoals u te helpen via onderzoek en kennisverspreiding maar ook vooral door praktische ondersteuning.

Ontdek hier een greep uit onze diensten

Ambities 2025

Ambitie 1

Het Metier, focus op de vakman

Met deze eerste ambitie spelen we in op de dagelijkse behoeften en concrete vragen van de bouwondernemingen om hun kennis op het vlak van technologie en bedrijfsbeheer te verbeteren. Een voorbeeld hiervan is de ontwikkeling van WTCB-tools en -apps waarmee kmo’s snel en gemakkelijk inzicht krijgen in technische kwesties.

Ambitie 2

De Green Deal, de groene transitie biedt kansen

We zien ook dat Europa, België en lokale overheden dezelfde uitdagingen en thema’s vooropstellen. Europa moet klimaatneutraal worden tegen 2050 en ons gebouwenpatrimonium staat voor een massale energetische renovatiegolf. Dat betekent een gigantische opportuniteit voor de bouwbedrijven.

Ambitie 3

Bouw 4.0, de sleutel tot de toekomst

De productiviteit van de bouwsector moet de komende jaren sterk toenemen om concurrentieel te blijven. Kostenbeheersing en kwaliteit blijven een gekende uitdaging om bouwen betaalbaar te houden en om tegelijkertijd de winstgevendheid van bouwbedrijven te verzekeren. Nieuwe digitale technologieën maken een efficiëntere werfvoorbereiding en -uitvoering mogelijk. Ze zullen ook zorgen voor een aantrekkelijk imago van de bouwnijverheid.

Veelgestelde vragen

Heeft u een specifieke vraag, ga dan zeker eens kijken in ons Help Center voor de veelgestelde vragen.

Help Center

Contacteer het WTCB

Niet gevonden wat u zocht? Neem contact met ons op.

Contact

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe publicaties en activiteiten.

WTCB-Contact

De WTCB-Contact is een tijdschrift vol bouwinformatie die alle aannemers automatisch in hun brievenbus krijgen. Je kan ons magazine ook gewoon online lezen.