Verdiep u in diverse thema's met onze nieuwe publicaties!
Lees online -
WTCB-Mail
Beste Abonnee,

Nieuwsgierig naar de plaatsing van doorvoeringen en brandwerende deuren? Schrijf u dan in voor de informatiesessie over dit onderwerp. Check zeker ook de WTCB-Dossiers over de vervanging van individuele gasketels en over zwarte afzettingen in woongebouwen.

Afdeling Communicatie en Vorming
 
Agenda
Doorvoeringen en brandwerende deuren

Doorvoeringen en brandwerende deuren

Tijdens deze informatiesessie wordt de plaatsing van brandwerende deuren en doorvoeringen in brandwerende wanden besproken. Hierbij komen de belangrijkste aandachtspunten voor het naleven van de brandveiligheidseisen aan bod.

14 en 26 juni
 
Actualiteit
Vervanging van individuele gasketels

Vervanging van individuele gasketels

Bepaalde appartementsgebouwen zijn uitgerust met individuele stookketels die aangesloten zijn op een collectief rookgasafvoerkanaal. De bedoeling van dit artikel is om een antwoord te bieden op bepaalde vragen die vaak opduiken bij dit type interventies.

Downloaden
 
Zwarte afzettingen in woongebouwen

Zwarte afzettingen in woongebouwen

De afdeling Technisch advies van het WTCB ontvangt regelmatig vragen omtrent het zich voordoen van zwarte afzettingen in woongebouwen. In dit artikel worden onder andere de oorzaken van deze afzettingen toegelicht en worden enkele maatregelen voorgesteld om het risico op dit fenomeen terug te dringen.

Downloaden
 
Nieuws van onze partners
Renovatie door een LCA-bril

Renovatie door een LCA-bril

Exploreer via deze expert academy het evenwicht tussen de impact van materialen en energieverbruik op de milieuprestaties van gebouwen. Krijg inzicht in de LCA-benadering via concrete cases uit binnen- en buitenland en ontdek de Belgische TOTEM-tool.

14 juni