Veel leesplezier met het nieuwe WTCB-Dossier over antikalkbehandelingen!
Lees online -
WTCB-Mail
Beste Abonnee,

Na de paasvakantie vliegen we er weer in met tal van nieuwe opleidingen. Bovendien kunt u zich met het nieuwe WTCB-Dossier ook verdiepen in de efficiëntie van technieken om kalkafzettingen in sanitairwarmwaterinstallaties tegen te gaan.

Afdeling Communicatie en Vorming
 
Agenda
Binnenluchtkwaliteit

Binnenluchtkwaliteit

De Technologische Dienstverlening ‘Duurzaam bouwen’ organiseert een overlegsessie waarin de toepasbaarheid van de nieuwe VOS-emissietestnormen en van de beoordelingssystemen voor decoratieve verf- en coatingproducten besproken wordt.


27 april
 
Verticaal groen

Verticaal groen

Tijdens deze praktijkgerichte infosessie over verticaal groen worden onder andere de eerste resultaten van de meetcampagnes binnen het VIS-project ‘Groen Bouwen’ toegelicht. U krijgt tevens de kans om proefposten met verschillende types groene gevels te bezichtigen.

8 mei
 
Luchtdichtheidsmeters

Luchtdichtheidsmeters

In samenwerking met BCQS biedt BCCA een kwaliteitskader aan voor de erkenning van uitvoerders van luchtdichtheidsmetingen. Schrijf u alvast in voor het eerste deel van de opleiding (theoretische kennis).

24 mei
 
Actualiteit
Beoordeling van de prestaties van antikalkbehandelingen

Beoordeling van de prestaties van antikalkbehandelingen

Naast de traditionele waterverzachters bestaan er tegenwoordig ook andere technieken om de vorming van kalkafzettingen tegen te gaan. Aan de hand van een laboratoriumproef kan de efficiëntie van deze technieken in sanitairwarmwaterinstallaties beoordeeld worden.

Download