Selectietool

Welkom in de selectietool voor maatregelen voor preventie en beheer van afval op de werf.
Deze tool zal u toelaten één of meerdere maatregelen voor preventie en beheer van afval te selecteren in functie van uw profiel, uw werf en uw leefmilieu, economische of praktische doelstellingen.

In deze eerste fase, voor elk veld hieronder, selecteer eventueel één of meerdere criteria die aan uw profiel en uw zoektocht naar praktische preventie of beheer van afval op werf beantwoorden.
Wanneer u daarna op volgende klikt, zal de tool u automatisch één of meerdere relevante maatregelen voorstellen naargelang uw zoekcriteria.

Doel Milieu
Economisch en sociaal
Pratijk
Orde praktijk Conceptueel
Operationeel
Logistiek
Praktijk die invloed heeft op Materialen
Personeel
Economisch model
Type werf Nieuwbouw
Renovatie
Sloop
Projectfase Preventie
Uitvoering
Behandeling
Verantwoordelijke actor Bouwheer
Bouwheer/Studiebureau
Aannemer


De tool is ontwikkeld in het kader van de Technologische Dienstverlening “Ecobouwen en duurzame ontwikkeling” (met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en InnovIRIS) en de Technologische Dienstverlening Materialen en Duurzame bouwtechnieken - Valowall (met de steun van het Waalse Gewest).
De tool wordt ook gebruikt in het kader van het project “Pilootwerven in Brussel” met de steun van Brussel Leefmilieu.

Innoviris brussels environnements .brussels

Disclaimer

Het WTCB biedt deze tool aan als een hulpmiddel bij de innovatie om de spelers in de bouwsector te stimuleren het werfafval meer duurzaam te beheren en te voorkomen. Deze tool is geen volledige lijst van maatregelen voor preventie en beheer van afval op de werf. De gegevens van de tool en de resultaten die de gebruiker bekomt, zijn geen eigendom van het WTCB.
Al de antwoorden van deze informaticatool zijn te bekijken als een basis voor discussie.

De inhoud en output van deze tool vormen een informatief en vrijblijvend advies. De karakteristieken en evaluaties van de verschillende maatregelen moeten altijd geëvalueerd worden vóór hun uitvoering.