C-Watch
Inschrijven op nieuwsbrief Inschrijven op nieuwsbrief

Zoeken op domein

Gebouwschil en afwerking
Intelligente systemen en technieken
Bebouwde stadsomgeving
Bouwproces en ICT

Welkom op de Technology Watch voor de bouw.
De Technology Watch houdt u op de hoogte van de nieuwste innovatieve ideeën en producten uit de bouwsector. U zal hier producten tegenkomen die reeds op de markt zijn, maar tevens producten of ideeën die nog in de ontwikkelingsfase zitten.

Laat u inspireren door de laatst toegevoegde items, schrijf u in op de nieuwsbrief om steeds op de hoogte te blijven, of raadpleeg het on-line archief.

Deze Technology Watch is een initiatief van de Technologische Dienstverlening « Duurzaam Bouwen en Duurzame Ontwikkeling » (met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en InnovIRIS).

Nieuwste innovaties
Werkbladdampkap 24/08/2017

Een werkbladdampkap is een al dan niet uitschuifbare dampkap, die volledig ingewerkt is in het werkblad van de keuken.

Werkbladdampkap

Droogijsstralen als gevelreinigingstechniek 24/08/2017

Droogijsstralen laat toe gevels op een milieuvriendelijke en stofvrije manier te reinigen met bevroren gas. 

Droogijsstralen als gevelreinigingstechniek

Betonnen vloerbekleding met kurken onderlaag 24/08/2017

Een vloerbekleding bestaande uit een kurken onderlaag en een betonnen bovenlaag wil het uitzicht van beton en de akoestische en thermische eigenschappen van kurk combineren.

Betonnen vloerbekleding met kurken onderlaag

Innovatieve systemen om (ondergronds) te parkeren of te stockeren 24/08/2017

Met de toenemende verstedelijking en verdichting wonen en leven steeds meer mensen steeds dichter op elkaar. Om het gebrek aan ruimte op te vangen, ...

Innovatieve systemen om (ondergronds) te parkeren ...

Gamificatie en simulatie in de bouwsector 28/06/2017

Gamificatie, het gebruik van elementen uit computerspelletjes in een bedrijfscontext, wint aan populariteit. Ook in de bouwsector kan gamificatie op verschillende manieren toegepast worden.

Gamificatie en simulatie in de bouwsector

Autonome rolluiken en dakramen op zonne-energie 28/06/2017

De automatisering van rolluiken en dakramen kan het wooncomfort verhogen, maar daarvoor moeten bijkomende elektriciteitsleidingen worden voorzien. Autonome versies op zonne-energie kunnen hieraan ...

Autonome rolluiken en dakramen op zonne-energie

Reductie van verkeerslawaai door resonatoren aan de wegrand 28/06/2017

Wegverkeer brengt veel geluidsoverlast met zich mee. Het gebruik van prefab wegrandelementen met resonatoren kan de overlast voor omwonenden reduceren door diffractie of ...

Reductie van verkeerslawaai door resonatoren aan de ...

De optimale exploitatie van het ondiep geothermisch potentieel in een stedelijke omgeving 28/06/2017

Het is om diverse redenen vaak niet evident geothermische boringen uit te voeren in een stedelijke omgeving. Nochtans ...

De optimale exploitatie van het ondiep geothermisch ...

Alle artikels weergeven | Geavanceerd zoeken


DISCLAIMER : WTCB biedt de "C-Watch", samen met zijn partnerorganisaties, aan als een innovatieondersteunende dienst, waarbij innovatieve ideeën en producten gepubliceerd worden als inspiratiebron in een eerste stap in het innovatieproces van bouwbedrijven.

De "C-Watch" is geen oplijsting van producten of methodes die hun nut of kwaliteit bewezen hebben, en een publicatie op de "C-Watch" website kan geenszins gezien worden als een kwaliteitsoordeel van WTCB of zijn partnerorganisaties over het desbetreffende product of methode, noch voor producten of methodes in ontwikkelingsfase noch voor deze die reeds op de markt aangeboden worden. Voor meer informatie, klik hier.