C-Watch
Inschrijven op nieuwsbrief Inschrijven op nieuwsbrief

Zoeken op domein

Gebouwschil en afwerking
Intelligente systemen en technieken
Bebouwde stadsomgeving
Bouwproces en ICT

Welkom op de Technology Watch voor de bouw.
De Technology Watch houdt u op de hoogte van de nieuwste innovatieve ideeën en producten uit de bouwsector. U zal hier producten tegenkomen die reeds op de markt zijn, maar tevens producten of ideeën die nog in de ontwikkelingsfase zitten.

Laat u inspireren door de laatst toegevoegde items, schrijf u in op de nieuwsbrief om steeds op de hoogte te blijven, of raadpleeg het on-line archief.

Deze Technology Watch is een initiatief van de Technologische Dienstverlening « Duurzaam Bouwen en Duurzame Ontwikkeling » (met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en InnovIRIS).

Nieuwste innovaties
Gamificatie en simulatie in de bouwsector 28/06/2017

Gamificatie, het gebruik van elementen uit computerspelletjes in een bedrijfscontext, wint aan populariteit. Ook in de bouwsector kan gamificatie op verschillende manieren toegepast worden.

Gamificatie en simulatie in de bouwsector

Autonome rolluiken en dakramen op zonne-energie 28/06/2017

De automatisering van rolluiken en dakramen kan het wooncomfort verhogen, maar daarvoor moeten bijkomende elektriciteitsleidingen worden voorzien. Autonome versies op zonne-energie kunnen hieraan ...

Autonome rolluiken en dakramen op zonne-energie

Reductie van verkeerslawaai door resonatoren aan de wegrand 28/06/2017

Wegverkeer brengt veel geluidsoverlast met zich mee. Het gebruik van prefab wegrandelementen met resonatoren kan de overlast voor omwonenden reduceren door diffractie of ...

Reductie van verkeerslawaai door resonatoren aan de ...

De optimale exploitatie van het ondiep geothermisch potentieel in een stedelijke omgeving 28/06/2017

Het is om diverse redenen vaak niet evident geothermische boringen uit te voeren in een stedelijke omgeving. Nochtans ...

De optimale exploitatie van het ondiep geothermisch ...

Groot potentieel voor composieten binnen de bruggenbouw 03/05/2017

Composieten winnen aan belang door hun hoge sterkte en laag gewicht. Ook in de Belgische bouwsector kunnen ze een alternatief bieden voor traditionele bouwmaterialen.

Groot potentieel voor composieten binnen de bruggenbouw

Draagbare fotovoltaïsche zonnepanelen 03/05/2017

Zonnepanelen ontwikkelen zich naar steeds meer geïntegreerde systemen. Zo wordt er binnenkort een systeem gelanceerd met een in het paneel zelf geïntegreerde batterij en omvormer. Er wordt bovendien een ...

Draagbare fotovoltaïsche zonnepanelen

Trends in geothermie 03/05/2017

Om het energieverbruik van onze gebouwen zo laag mogelijk te houden wordt steeds meer naar geothermie gekeken als een veelbelovende bron van hernieuwbare energie. Een overzicht van de laatste trends.

Trends in geothermie

Verlichting communiceert met smartphones en wijst de weg 03/05/2017

Visual Lighting Communication of LiFi maakt het mogelijk informatie te versturen via de verlichting in gebouwen. Dit kan gebruikt worden om blinden en slechtzienden te helpen bij ...

Verlichting communiceert met smartphones en wijst ...

Alle artikels weergeven | Geavanceerd zoeken


DISCLAIMER : WTCB biedt de "C-Watch", samen met zijn partnerorganisaties, aan als een innovatieondersteunende dienst, waarbij innovatieve ideeën en producten gepubliceerd worden als inspiratiebron in een eerste stap in het innovatieproces van bouwbedrijven.

De "C-Watch" is geen oplijsting van producten of methodes die hun nut of kwaliteit bewezen hebben, en een publicatie op de "C-Watch" website kan geenszins gezien worden als een kwaliteitsoordeel van WTCB of zijn partnerorganisaties over het desbetreffende product of methode, noch voor producten of methodes in ontwikkelingsfase noch voor deze die reeds op de markt aangeboden worden. Voor meer informatie, klik hier.