C-Watch
Inschrijven op nieuwsbrief Inschrijven op nieuwsbrief

Zoeken op domein

Gebouwschil en afwerking
Intelligente systemen en technieken
Bebouwde stadsomgeving
Bouwproces en ICT

Welkom op de Technology Watch voor de bouw.
De Technology Watch houdt u op de hoogte van de nieuwste innovatieve ideeën en producten uit de bouwsector. U zal hier producten tegenkomen die reeds op de markt zijn, maar tevens producten of ideeën die nog in de ontwikkelingsfase zitten.

Laat u inspireren door de laatst toegevoegde items, schrijf u in op de nieuwsbrief om steeds op de hoogte te blijven, of raadpleeg het on-line archief.

Deze Technology Watch is een initiatief van de Technologische Dienstverlening « Duurzaam Bouwen en Duurzame Ontwikkeling » (met de steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en InnovIRIS).

Nieuwste innovaties
Groot potentieel voor composieten binnen de bruggenbouw 03/05/2017

Composieten winnen aan belang door hun hoge sterkte en laag gewicht. Ook in de Belgische bouwsector kunnen ze een alternatief bieden voor traditionele bouwmaterialen.

Groot potentieel voor composieten binnen de bruggenbouw

Draagbare fotovoltaïsche zonnepanelen 03/05/2017

Zonnepanelen ontwikkelen zich naar steeds meer geïntegreerde systemen. Zo wordt er binnenkort een systeem gelanceerd met een in het paneel zelf geïntegreerde batterij en omvormer. Er wordt bovendien een ...

Draagbare fotovoltaïsche zonnepanelen

Trends in geothermie 03/05/2017

Om het energieverbruik van onze gebouwen zo laag mogelijk te houden wordt steeds meer naar geothermie gekeken als een veelbelovende bron van hernieuwbare energie. Een overzicht van de laatste trends.

Trends in geothermie

Verlichting communiceert met smartphones en wijst de weg 03/05/2017

Visual Lighting Communication of LiFi maakt het mogelijk informatie te versturen via de verlichting in gebouwen. Dit kan gebruikt worden om blinden en slechtzienden te helpen bij ...

Verlichting communiceert met smartphones en wijst ...

Verplaatsbaar geluidsscherm voor afbraakwerken op een werf 03/03/2017

Afbraak tijdens wegenwerken gaat vaak gepaard met een hels lawaai. Een verplaatsbaar, rond geluidsscherm wil hiervoor een oplossing bieden.

Verplaatsbaar geluidsscherm voor afbraakwerken op ...

Meting van dikte en gewicht en kwaliteitscontrole bij vlakke materialen m.b.v. millimetergolven 03/03/2017

Een nieuwe meetmethode gebruikt millimetergolven voor de precisiemeting van dikte en gewicht en voor de detectie ...

Meting van dikte en gewicht en kwaliteitscontrole ...

Nieuwe methode om ondergrondse constructies te bouwen zonder bovengrondse hinder 03/03/2017

Het Oost-Vlaamse bouwbedrijf Denys heeft een semiautomatisch systeem ontwikkeld om ondergrondse constructies te bouwen zonder grote bovengrondse ...

Nieuwe methode om ondergrondse constructies te bouwen ...

Zelfverduisterende beglazing 03/03/2017

Zelfverduisterende beglazing kan een alternatief zijn voor binnen- en buitenzonwering.

Zelfverduisterende beglazing

Alle artikels weergeven | Geavanceerd zoeken


DISCLAIMER : WTCB biedt de "C-Watch", samen met zijn partnerorganisaties, aan als een innovatieondersteunende dienst, waarbij innovatieve ideeën en producten gepubliceerd worden als inspiratiebron in een eerste stap in het innovatieproces van bouwbedrijven.

De "C-Watch" is geen oplijsting van producten of methodes die hun nut of kwaliteit bewezen hebben, en een publicatie op de "C-Watch" website kan geenszins gezien worden als een kwaliteitsoordeel van WTCB of zijn partnerorganisaties over het desbetreffende product of methode, noch voor producten of methodes in ontwikkelingsfase noch voor deze die reeds op de markt aangeboden worden. Voor meer informatie, klik hier.