GENERATION COMPOSITE

Generation Composite. Sleuteltechnologieën voor de composietproductie van morgen
Project
Met de steun van:

Vlaanderen in actie Agentschap Ondernemen


In samenwerking met:

KU Leuven SIRRIS KH LIM


Website:
Startdatum: 01.03.2013
Einddatum: 28.02.2014

Verantwoordelijke :
Petra Van Itterbeeck

Contact:
WTCB
Lozenberg 7
B-1932 St-Stevens-Woluwe
tel. +32 (0)2 7164211
research@bbri.be

Omschrijving

Generation Composite wil met behulp van een demonstrator (mobiele expositieruimte) de kloof tussen de state-of-the-art en de effectieve toepassing overbruggen voor composieten (vezelversterkte kunststoffen).

Doelstellingen

Vijf geselecteerde sleuteltechnologieën die toelaten sneller, goedkoper, groener en flexibeler composieten aan te maken worden via dit project in de picture geplaatst. Een demonstrator, meer bepaald een mobiele vergaderruimte, wordt vervolgens door en voor het doelpubliek (van producenten tot afnemers) opgebouwd tijdens interactieve thematische workshops. Hierbij komen de vijf sleuteltechnologieën één voor één aan bod. Via deze demonstrator zal ook de bouwsector warm gemaakt worden voor de implementatie van composieten in haar sector.

Resultaten en Publicaties

In de eerste fase van het project werd het ontwerp van de demonstrator op punt gesteld in samenwerking met een ontwerpbureau. De eerste zes interactieve workshops werden georganiseerd door Sirris. Het WTCB team stelde ook een uitgebreide portfolio op van composiet bouwtoepassingen uit binnen- en buitenland (bruggen, gevels, structuren, details, enz.). Met deze portfolio werden verschillende actoren uit de bouwsector actief benaderd. Deze gesprekken lieten toe de mogelijkheden van composieten in de Belgische bouwsector beter in kaart te brengen, struikelblokken voor de implementatie van dit bouwmateriaal te definiëren, en de bouwsector actief te informeren.

Terug