TRIPLE T

Track & Trace en Tijdregistratie
Project
Met de steun van:

A_VLAIO


In samenwerking met:

Bouwunie VCB


Website:
Startdatum: 01.03.2014
Einddatum: 28.02.2016

Verantwoordelijken :
Bart Coemans , Olivier Sabbe

Contact:
WTCB
Lozenberg 7
B-1932 St-Stevens-Woluwe
tel. +32 (0)2 7164211
research@bbri.be

Omschrijving

In het traject Triple T worden bouwbedrijven geïnformeerd over de mogelijkheden die Track&Trace- en Tijdregistratie-systemen bieden. Dit gebeurt via infosessies, bedrijfsbezoeken, leveranciersdemonstraties en individuele begeleiding, welke allen gratis zijn voor bouwbedrijven.

Wat houden deze systemen concreet in? Welke ervaringen hebben andere bouwbedrijven hier mee? Wat zijn mogelijke voordelen voor een bouwbedrijf? Hoe kan men zulke systemen implementeren? Waar moet men op letten om te zorgen dat deze systemen correct gebruikt worden? Kan men deze systemen gebruiken in het kader van de nieuwe registratieverplichting van werknemers op grote werven? Is dit nuttig voor kleinere bedrijven? Wat is de terugverdientijd van de investering?

Deze en andere vragen worden behandeld in de algemene infosessies. Daarnaast delen bouwbedrijven hun ervaringen met het gebruik van deze systemen met andere geïnteresseerden tijdens een aantal bedrijfsbezoeken. Specifiek voor de aanwezigheidsregistratie op grote werven, worden leveranciersdemonstraties georganiseerd. Tot slot bestaat de mogelijkheid om gratis persoonlijk advies te verkrijgen via de projectmedewerkers.

Doelstellingen

We willen minstens 300 bedrijven laten deelnemen aan de algemene infosessies en 150 bedrijven de eerste stap tot implementatie laten zetten. Bouwbedrijven moeten zich bewust worden van zowel de voordelen als de risico’s die het gebruik van deze systemen hebben.

Resultaten en Publicaties

In april 2015 bereikte men +/-140 bouwbedrijven. Eind 2014 zaten we op bijna 100 bouwbedrijven.

Publicaties :
- Track and trace- en tijdregistratiesystemen voor de bouwsector
- Aanwezigheidsregistratie op grote werven

Terug