Digital Construction Brussels

Het eerste sectorale salon volledig in het teken van de digitalisering

In tegenstelling tot de talrijke evoluties die plaatsgevonden hebben sinds de uitvinding van de stoommachine, heeft de 4e industriële revolutie een rechtstreekse invloed op de bouwsector. De nieuwe technologieën zullen immers toelaten om unieke prototypes te maken volgens industriële procedés. En het optrekken van unieke bouwwerken is precies wat de bouwprofessionelen dagdagelijks doen op de werf.

De oplossingen die aangereikt worden door deze technologieën zullen eveneens zorgen voor een betere bedrijfsorganisatie en een vlottere samenwerking tussen de verschillende actoren. Dit zal op termijn leiden tot een sterke daling van de faalkosten, terwijl de klant zal kunnen beschikken over producten van betere kwaliteit binnen een kortere termijn.

Mis dit unieke evenement niet en ontdek een schat aan digitale oplossingen die uw leven zullen vergemakkelijken!
Om de vele mogelijkheden van deze digitale technologieën voor te stellen aan de bouwprofessioneel, organiseren het WTCB en de Confederatie Bouw het allereerste sectorale salon dat volledig in het teken staat van de digitalisering in de breedste zin van het woord. Het salon Digital Construction Brussels zal doorgaan op 11 en 12 oktober in de Wild Gallery in Vorst.

Tijdens dit evenement komen er diverse digitale oplossingen aan bod die de dagelijkse opdrachten van uw bedrijf kunnen vergemakkelijken of ze efficiënter kunnen doen verlopen en dit, ongeacht de omvang ervan. Zo’n 50 exposanten hebben reeds hun deelname aan het salon bevestigd. Er zullen tevens presentaties gegeven worden over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals het gebruik van drones in de bouw, toegevoegde realiteit, geconnecteerde objecten en BIM, alsook over e-facturatie, kostprijsberekening en aanwezigheidsregistratie op de werf.

Voor meer informatie hieromtrent kunt u terecht op de website www.digitalconstructionbrussels.be